Pestele in aluat este o reteta culinara minunata de placinta de peste ce poate fi pregatita pentru orice ocazie speciala.
Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.
Se amesteca condimentele cu vinul, uleiul, trecem pestele prin condimente, le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste noapte).
ALUAT:
-faina o amestecam cu sarea, adaugam praful de copt stins in otet, untul moale, galbenusul si framantam o coca elastica (invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min).
Asamblare:
-impartim aluatul in doua.
Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz, o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.
Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.
Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii.
Scoatem tava, asezam bucatile de peste, acoperim bine cu foaie care am intins-o, inchidem bine marginile ca sa nu curga.
Deasupra asezam solzisori, dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.
Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte,
Dam tava la cuptor cca 1 ora, dupa care servim placinta cu peste cu sos iutel din camara Bunatati din Natura.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti