Peste in aluat

Pestele in aluat este o reteta culinara minunata de placinta de peste ce poate fi pregatita pentru orice ocazie speciala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de otet
  • 1 praf de copt
  • sare
  • apa daca este nevoie
  • Umplutura:
  • 800 g file de merluciu
  • oregano
  • piper
  • sare
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare

Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.
Se amesteca condimentele cu vinul, uleiul, trecem pestele prin condimente, le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste noapte).

ALUAT:

-faina o amestecam cu sarea, adaugam praful de copt stins in otet, untul moale, galbenusul si framantam o coca elastica (invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min).

Asamblare:

-impartim aluatul in doua.
Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz, o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.
Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.
Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii.
Scoatem tava, asezam bucatile de peste, acoperim bine cu foaie care am intins-o, inchidem bine marginile ca sa nu curga.
Deasupra asezam solzisori, dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.
Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte,
Dam tava la cuptor cca 1 ora, dupa care servim placinta cu peste cu sos iutel din camara Bunatati din Natura.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca