Pentru peste in aluat cu seminte amestecam faina cu lingurita de sare, praful de copt, oul, untul si putina apa si framantati un aluat tare.
Pentru peste in aluat cu seminte amestecam faina cu lingurita de sare, praful de copt, oul, untul si putina apa si framantati un aluat tare. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider o jumatate de ora. Intre timp se curata pestele de intestine, se spala bine si se usuca pe prosoape absorbante.Se condimenteaza si se umple cu felii de lamaie si se stropeste cu zeama de lamaie.Aluatul scos de la frigider se se intinde in doua foi, se infasoara fiecare pesteavand grija sa se lipeasca bine aluatul si se preseaza bine cu mana pentru a lua forma pestelui. Se ung cu un ou batut si se presara seminte in loc de solzi. Se coace in cuptorul preincalzit 30-40 minute la foc mic.
Pestele in aluat cu seminte se servesc calde.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii