Peste in crusta

Peste are un gust deosebit, este si foarte sanatos, iar aceasta reteta de peste in crusta va va arata cum puteti transforma un banal peste intr-o masa copioasa si apreciata de cei dragi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru peste:
  • patrav
  • unt
  • usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • Pentru aluat:
  • 100ml apa
  • cam 50ml de ulei
  • 250g faina de secara
  • 100g malai
  • sare
  • usturoi granulat
  • boia de ardei

Mod de preparare

Aluatul se face din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit pana cand se pregateste pestele. Daca iese lipicios se mai poate adauga faina pana se obtine un aluat elastic.

Pestele se curata, se spala, apoi se unge cu marinata facuta din ingredientele de mai sus.

Aluatul se intinde in foaie potrivita si destul de mare, cat sa inveleasca pestele; acesta se aseza in mijlocul aluatului, apoi foaia de aluat se inchide ca un pachet, se pune pe tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru cca 20-25 de minute.


Pestele in aluat se poate servi alaturi de mix de legume la tigaie si/sau salata verde.

Reteta de peste in aluat a fost propusa pe forumul Culinar.ro de NoMcD.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de varza cu fasole

Supa de varza cu fasole
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca