Peste iute la cuptor cu lamaie si vin alb

Pentru peste iute la cuptor cu lamaie si vin alb bucatile de file se spala, se curata de eventualele evisceratii ramase, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • file de peste 5-6 bucati
  • 2-3 rosii bine coapte (sunt bune si cele din conserva)
  • 2 ardei iuti
  • 1 lamaie
  • un pahar cu vin alb
  • 4-5 linguri ulei
  • sare si condimente dupa gust
  • neaparat usturoi catei taiati

Mod de preparare

Pentru peste iute la cuptor cu lamaie si vin alb bucatile de file se spala, se curata de eventualele evisceratii ramase, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Pe bucatile de file se aseaza rosiile taiate feliute subtiri, ardeii iuti curatati si taiati fideluta subtire, usturoiul si jumatate din cantitatea de condimente plus 1/2 pahar de vin. Se introduce la cuptor cca 25-30 minute, la foc potrivit, dupa care se adauga cealalta jumatate de pahar de vin, lamiia stoarsa bine (optional aceste cantitati de condimente se pot mari) si se mai introduce la cuptor aprox 10 minute tot la foc potrivit (nu foarte mic).


Se serveste cald, cu diferite garnituri de cartofi natur, ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca