Peste la cuptor cu ciuperci

Pentru peste la cuptor cu ciuperci se fierbe in apa cu sare si zarzavat, morun, nisetru sau pastruga. Dupa ce s-a racorit, se taie bucati mici.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • zarzavat de supa
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ceasca smantana sau
  • lapte
  • 100 g branza rasa.

Mod de preparare

Pentru peste la cuptor cu ciuperci se fierbe in apa cu sare si zarzavat, morun, nisetru sau pastruga. Dupa ce s-a racorit, se taie bucati mici. Se curata ciupercile, se taie felii nu prea subtiri si se inabusa cu o lingura de unt si sare. Se face un rantas dintr-o lingura de unt si o lingura de faina, si se stinge cu o ceasca de smantana sau cu lapte.
Separat se pregateste branza rasa (sau cascaval). Se unge o forma rezistenta la foc cu unt. Se asaza alternand, randuri de peste, ciuperci, sos, branza. Ultimul rand trebuie sa fie de sos; se presara branza, se da la cuptor sa se rumeneasca.


Pestele la cuptor cu ciuperci se serveste cald.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pogacele cu branza si seminte

Perfecte de rontait 

Pogacele cu branza si seminte
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii