Peste la gratar cu garnitura de dovlecei

Peste la gratar cu garnitura de dovlecei este o mancare delicioasa. Combinatia dintre peste si dovlecei se potriveste perfect.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingredientele pentru peste:
  • 2 fileuri mari de pangasius (poate fi orice peste)
  • zeama de la o lamaie ; 2-3 linguri ulei ;condimente pentru peste ; sare
  • piper
  • chili
  • Ingrediente pentru dovleci
  • • 6-8 dovlecei
  • • 6-7 linguri ulei de măsline
  • • 1-2 lămâi
  • • 5 căţei de usturoi
  • • sare
  • • piper

Mod de preparare

Pestele se spala bine si se pune la zvantat pe un prosop curat sau servetele.
Din zeama de lamaie, ulei si condimente facem un fel de dresing cu care ungem pestele din belsug.
Se pune in formele speciale de peste pentru gratar, si se mai unge din cand in cand cu dresing.

Preparare:
1. Spălaţi dovleceii şi tăiaţi-le capetele.
2. Tăiaţi dovleceii în fâşii groase de 5-6 milimetri,cu ajutorul unui cuţit sau răzătoare.
3. Stropiţi dovleceii cu o lingură de ulei şi puţină sare – lăsați-i să se odihnească.
4. Separat, preparați dressingul.
5. Extrageţi zeama de lămâie.
6. Curăţaţi usutroiul şi pisaţi-l mărunt.
7. Frecaţi usturoiul cu 1 linguriţă de sare într-o piuliţă pentru a obţine o pastă.
8. Amestecaţi usturoiul cu restul de ulei, zeama de lămâie, sare (dacă mai e cazul) şi piper după gust.
9. Frigeţi dovleceii pe ambele părţi.
Dovleceii nu se frig prea tare: trebuie să se rumenească în exterior, dar să rămână fermi în interior.
10. Scoateţi dovleceii pe un platou. Aşezaţi dovleceii radial (sub formă de petale de floare) în mai multe straturi.
11. Stropiţi dovleceii între straturi cu dresing.
12. Lăsaţi dovleceii să se macereze uşor în dressing 10-15 minute, înainte de servire


Serviti pestele cu dovleceii proaspeti.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu orez si legume la CrockPot - reteta video

O mancare de post, vegetariana, perfecta pentru zilele calde de vara :) 

Ardei umpluti cu orez si legume la CrockPot - reteta video
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca