Peste oriental

Pestele oriental se prepara rapid si usor. Aveti nevoie de peste, praz, morcovi, cus-cus, usturoi si caise uscate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr peste alb
  • 1 fir praz verde
  • 2 morcovi fert
  • 250 gr cus-cus
  • 150 gr caise uscate
  • 3 catei de suturoi
  • 70 gr unt
  • coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel

Mod de preparare

Peste oriental se prepara astfel:  se taie pestele in bucati mic, se pun intr-o tava cu putin ulei, se presara cu condimentele si usturoiul zdrobit. Se pune totul in cuptorul incins si se lasa 30 de minute. Separat, se pune la fiert 500 ml apa cu putina sare. Cand incepe sa dea in clocot se adauga cus-cusul, iar dupa 2-3 minute de fiert se adauga untul, fructele uscate, morcovul taiat feli si prazul taiat bucati.


Pestele se serevste alaturi de patrunjelul verde si fructele uscate.

Alte retete cu peste recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa