Peste oriental

Pestele oriental se prepara rapid si usor. Aveti nevoie de peste, praz, morcovi, cus-cus, usturoi si caise uscate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr peste alb
  • 1 fir praz verde
  • 2 morcovi fert
  • 250 gr cus-cus
  • 150 gr caise uscate
  • 3 catei de suturoi
  • 70 gr unt
  • coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel

Mod de preparare

Peste oriental se prepara astfel:  se taie pestele in bucati mic, se pun intr-o tava cu putin ulei, se presara cu condimentele si usturoiul zdrobit. Se pune totul in cuptorul incins si se lasa 30 de minute. Separat, se pune la fiert 500 ml apa cu putina sare. Cand incepe sa dea in clocot se adauga cus-cusul, iar dupa 2-3 minute de fiert se adauga untul, fructele uscate, morcovul taiat feli si prazul taiat bucati.


Pestele se serevste alaturi de patrunjelul verde si fructele uscate.

Alte retete cu peste recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos