Peste prajit

Fileurile de peste se dau bine cu sare si zahar, dupa care se invelesc in pungi. Sa lasa sa stea asa timp de o saptamana la o temperatura de 10-12 gr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g pastrav
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru saramura:
  • 1 l lapte
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Fileurile de peste se dau bine cu sare si zahar, dupa care se invelesc in pungi. Sa lasa sa stea asa timp de o saptamana la o temperatura de 10-12 grade Celsius. Se fierbe laptele cu sare si zahar, si se lasa sa se raceasca. Dupa o saptamana se iau fileurile de peste, se clatesc, dupa care se invelesc in pungi curate, si se pun in saramura. Se pastreaza in pivnita timp de 7-8 saptamani. Inainte de preparare, se spala, se curata si se dezoseaza.
Alte retete culinare recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos