Peste umplut cu ceapa si icre

Pestele se curata si se tapeteaza cu sare. Se curata ceapa si se taie cubulete cit mai mici, dupa care se caleste in ulei cu condimente pina devine st

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un peste de 2-3 kg
  • un kg. ceapa alba
  • 2 linguri orez fiert
  • un pachetel icre din comert (optional)
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Pestele se curata si se tapeteaza cu sare. Se curata ceapa si se taie cubulete cit mai mici, dupa care se caleste in ulei cu condimente pina devine sticloasa. Sarea si piperul se pun astfel incit ceapa sa aiba un gust picant. Se adauga orezul si icrele, se mai calesc putin si se iau de pe foc. Pestele curatat se coase pe abdomen cu ata alba incepind de la coada spre cap, lasindu-se loc doar pentru a se putea introduce umplutura de ceapa cu icre. Dupa ce s-a introdus umplutura se coase integral pina la cap. Intr-o tava mare se pune ulei si se asaza pestele pe un pat din felii de ceapa alba. Se lasa la cuptor aprox.30 minute stropindu-se din cind in cind cu uleiul din tava pina prinde o culoare aurie.
Dupa racire se asaza pe un platou pe care s-au intins in prealabil foi de salata verde, se orneaza cu felii de lamiie. Se serveste felii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca