Peste unditar infasurat in frunze de bananier

Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius sau treapta a 8-a la cel pe gaz. Intindeti frunzele de bananier sau pe cele de vita de vie si ungeti-le cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • frunze de bananier sau de vita de vie
  • ulei de masline
  • 2 ardei iuti
  • 2 tulpini de iarba lamaioasa
  • 1catel de usturoi
  • coriandru proaspat
  • 2 lamai verzi
  • 2 linguri ulei de seminte de susan
  • 2 linguri mari de ghimbir proaspat
  • 1 kg peste unditar
  • 400 ml conserva lapte de nuca de cocos
  • 4 crengute de rozmarin sau frunze de dafin

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius sau treapta a 8-a la cel pe gaz. Intindeti frunzele de bananier sau pe cele de vita de vie si ungeti-le cu putin ulei de masline. Presarati cate putin din toate ingredientele la un capat al fiecarei frunze, cu exceptia pestelui, a laptelui de nuca de cocos si a crengutelor de plante aromatice. Puneti cate o bucata de peste deasupra si apoi presarati si ingredientele ramase peste fiecare. Turnati 5- 6 linguri de lapte de nuca de cocos peste carne inainte de a impaturi frunza, indoind marginile spre interior si infigand in ele cate o crenguta de rozmarin sau cate un betigas de frunza de dafin, pentru a va asigura ca nu se desfac. Puneti pachetelele pe o tava si coaceti- le vreme de 15 minute, apoi scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se odihneasca inca 5 minute.


Serviti alaturi de orez fiert simplu.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor

Conopida la cuptor

Ardei umpluti

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!