Plachie de crap

Plachie de crap e o reteta delicioasa cu peste pe care o puteti incerca si cu alte feluri de peste, nu doar cu crap. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un crap mai mare, bulion, patrunjel, ardei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - crap (1
  • 5 kg);
  • - 2 cepe mari;
  • - 1 rosie;
  • - 1 ardei verde;
  • - patrunjel proaspat;
  • - 1 lingura bulion;
  • - sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pestele curatat se taie corespunzator dimensiunii tigaii pentru prajeala.. eu folosesc un wok.. nu-i permite pestelui sa se lipeasca de tava. Se sareaza bine crapul si se pune la prajit. Dupa etapa asta, caliti 4-5 minute ceapa tocata marunt, in uleiul ramas, eventual mai adaugati, apoi urmeaza rosia si ardeiul ..taiate si ele marunt. Nu le caliti prea mult, inabusiti-le in 2 cani cu apa. Lasati vreo 10 minute sa mai scada sosul si mai turnati o cana cu apa si bulionul. Dupa ce da in clocot sosul, adaugati pestele prajit, si patrunjelul proaspat; il mai lasati putin pe foc si gata-i plachia de crap.

Sursa acestei retete este site-ul Dulcegarii culinare


Plachia de crap se serveste pe un pat cald de mamaliga.

Alte retete cu peste recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii