Placinta cu peste

Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius sau la treapta a 8-a la cel pe gaz. Puneti cartofii curatati si taiati cubulete in apa clocotita cu sare s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 cartofi mari
  • sare
  • piper negru
  • 2 oua
  • 500 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 1morcov
  • ulei de masline extravirgin
  • 285 ml smantana dulce
  • 250 gr branza Cheddar sau parmezan ras
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 450 gr file de eglefin sau cod
  • nucsoara

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius sau la treapta a 8-a la cel pe gaz. Puneti cartofii curatati si taiati cubulete in apa clocotita cu sare si fierbeti timp de 2 minute. Puneti si ouale la fiert si tineti-le pe foc inca 8 minute, pana devin tari, moment in care si cartofii ar trebui sa fie patrunsi bine. In paralel, pentru a-l gati la aburi, puneti spanacul intr-o strecuratoare deasupra oalei. Atunci cand spanacul e gata, scoateti-l din strecuratoare si eliminati excesul de apa presandu-l cu grija. Apoi scurgeti si cartofii cu ajutorul strecuratoarei. Scoateti ouale, puneti-le in apa rece, apoi decojiti-le si taiati-le in sferturi. Intr-un alt vas, prajiti la foc mic ceapa si morcovul tocate marunt, in putin ulei de masline, pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugati smantana si lasati la fiert. Luati vasul de pe foc si adaugati branza, sucul de lamaie, mustarul si patrunjelul verde. Puneti spanacul, pestele si ouale intr-un vas de lut de marime potrivita si amestecati totul, turnand deasupra sosul cremos de legume. Cartofii fierti trebuie sa fie bine scursi si facuti piure. Daca doriti puteti turna peste ei putin ulei de masline, sare, piper si putina nucsoara. Raspanditi-i apoi deasupra pestelui. Dati mancarea la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand se rumenesc cartofii.


Se poate servi alaturi de mazare sau fasole verde si ketchup.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare

Placinta de dovleac

Fasole verde scazuta

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa