Placinta de peste cu praz si creveti

Placinta de peste cu praz si creveti este un pranz marinaresc potrivit pentru orice sezon si deosebit de delicios.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa curatata si taiata in sferturi
  • 3-4 cuisoare
  • 1 fruna dafin
  • 250ml smantana dulce
  • 250ml lapte integral
  • 400g file de peste alb
  • tare
  • 400g file de eglefin afumat
  • 30g unt
  • 2 fire praz feliate fin
  • 1 mana patrunjel tocat
  • 300g creveti cruzi
  • decorticati
  •  
  • Topping:
  • 750g cartofi rosii
  • curatati de coaja
  • 75 g unt
  • taiat cubulete
  • 50ml lapte fierbinte
  • 2 galbenusuri mari
  • 75-100g branza Cheddar rasa

Mod de preparare

Placinta de peste cu praz si creveti este un pranz marinaresc potrivit pentru orice sezon si deosebit de delicios.

Infingeti cele 3-4 cuisoare in ceapa. Puneti-o apoi intr-o tigaie mare, impreuna cu frunza de dafin, smantana dulce si laptele, si dati tigaia la foc mic. Adaugati fileurile de peste alb si eglefin afumat si lasati-le 3-4 minute. scoateti fielurile din tigaie si aseati-le pe o farfurie. treceti sosul printr-o sita fina intr-un borcan si lasati-l deoparte.

Topiti untul intr-o tigaie, adaugati prazul si inabusiti-l 4-6 minute, pana se inmoaie. adaugati faina si mai lasati pe foc cateva minute amestecand. adaugati treptat sosul de peste si lasati totul la foc mic 10-15 minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa. asezonati bine cu sare si piper, si adaugati patrunjelul tocat.

Pentru stratul de deasupra, taiati cartofii bucati mari si adaugati-i intr-o oala cu apa sarata. cand da in clocot, micsorati flacara si lasati cartofii la foc mic 15-20 minute, pana cand se simt moi atunci cand ii intepati cu un cutit. scurgeti-i bine si zdrobiti-i pana cand obtineti un piure. Adaugati untul si laptele si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati galbenusurile. Puneti sare si piper.

Preincalziti cuptorul la 200C. Rupeti pestele in bucati mici si adaugati sosul de praz cu crevetii. Amestecati pana se omogenizeaza. Transferati compozitia intr-o cratita termorezistenta si puneti pireul de cartofi deasupra, cu o lingura, aranjandu-l uniform. Presarati deasupra un strat generos de branza rasa. Dati placinta la cuptor 25-30 minute, pana se rumenste si se umfla pe alocuri. Lasati-o sa stea cateva minute, apoi serviti-o cu mazare sau cu fasole verde.


Se va servi calda sau rece, cu mazare sau fasole verde.

Reteta Placinta de peste cu praz si creveti a fost inspirata de Godron Ramsay in cartea Bucataria lumii - retete fantastice de pretutindeni.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca