Platica prajita la wok, cu legume inabusite

Crestati platica in zig-zag pe ambele parti, facand taieturi adanci de circa 1 cm. Zdrobiti ingredientele marinatei intr-un pisalog si frecati cu e

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bucati de platica sau dorada
  • 2 portii de marinata asiatica: 3 catei usturoi
  • zahar brun
  • sare
  • 1 pahar vin alb
  • 1 jumatate de pahar sos soia
  • amestec de condimente
  • 2 lamai
  • ulei
  • faina
  • 400 gr legume chinezesti: spanac
  • pak choi
  • bok choi
  • broccoli chinezesc
  • sos iute

Mod de preparare

Crestati platica in zig-zag pe ambele parti, facand taieturi adanci de circa 1 cm. Zdrobiti ingredientele marinatei intr-un pisalog si frecati cu ele carnea, asigurandu-va ca intra in taieturile facute si in interiorul pestelui. Lasati-I sa stea astfel timp de o ora. Incingeti un wok in care ati turnat ulei pana a ajuns la aproximativ 5- 7,5 cm adancime. Scoateti platica din farfuria cu marinata si stergeti-o cu ajutorul unui servetel de hartie. Dati fiecare peste prin faina, scuturand excesul. Apoi introduceti cu grija fiecare peste in wok si prajiti-l timp de 3 minute pe fiecare parte in uleiul foarte bine incins. Gatiti legumele la abur, pana se inmoaie.
La servire, puneti legumele pe o farfurie, cu pestele deasupra si stropiti totul cu sos iute.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Ardei umpluti

Peste gatit in stil marocan

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!