Unde anume combinatia dintre sunca afumata si peste pare ceva normal? In Ardeal desigur, asa ca reteta de crap unguresc (ardelenesc) abia asteapta sa fie incercata.
Pestele se curata, se spala, se taie in portii si i se da sare.
Cartofii, ceapa si ardeiul verde se curata, se spala si apoi se taie in felii subtiri. Costita sau slanina afumata se taie, de asemenea, in felii.
Se pun toate intr-un vas si peste ele se toarna bulionul si boiaua, dupa care se amesteca bine.
Din aceasta compozitie se aseaza jumatate intr-o tava, se pune ulei peste ea, iar apoi se aseaza bucatile de peste.
Peste portiile de peste se aseaza cealalta jumatate de compozitie. Se da un praf de sare si apoi se pun rosiile taiate felii mai mari si smantana.
Tava se baga la cuptor, la foc moale si se lasa pana cand preparatul este gata.
Despre www.chefbuzu.com
Reteta "Crap unguresc" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta a fost primita de la Adrian Buzoianu (www.ChefBuzu.com), a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) si poate fi degustata in cadrul restaurantului, la un pret promotional.
Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.
Sunt delicioase, parfumate, insiropate...
Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa