Salau la cuptor

Salau la cuptor este o reteta cu peste simpla, pentru care aveti nevoie de doi pesti, usturoi,patrunjel, rosii cherry, lamaie si vin alb sec

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 salai
  • ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceasca de vin alb sec
  • 1 ceasca sos de rosii
  • 1 mana de rosii cherry
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se curata cei doi pesti, dupa care se cresteaza. In crestaturi se pun felii de lamaie. Presarati cu sare si piper si puneti apoi intr-un vas termorezistent, dupa care ii stropim cu ulei de masline.
Usturoiul tocat marunt se presara peste pesti, dupa care se da la cuptor pentru 10 minute.
Dupa 10 minute ii scoatem si adaugam peste rosiile cherry taiate in doua.
Ii bagam din nou la cuptor, iar cand s-au rumenit rosiile turnam peste ei o ceasca de vin si una de sos de rosii. II dam din nou la cuptor pentru 15-20 de minute.


Cand sunt gata presaram peste patrunjel proaspat tocat. Facem si-o mamaliguta si un mujdei de usturoi cu smantana si mult patrunjel.
Sursa acestei retete este blogul culinar Anita's Kitchen Flavors
Alte retete cu peste recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii