Salau simplu cu maioneza

Pentru salaul simplu cu maioneza se fierbe pestele. Se scurge bine de apa, se scot cu grija toate oasele. Carnea se desface mai usor cand pestele este cald.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salau
  • Pentru maioneza:
  • 3 galbenusuri
  • 300 g ulei
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • sare.

Mod de preparare

Pentru salaul simplu cu maioneza se fierbe pestele. Se scurge bine de apa, se scot cu grija toate oasele. Carnea se desface mai usor cand pestele este cald. Se scoate carnea cat mai intreaga. Se asaza pe o farfurie lunga de forma pestelui, se toarna deasupra un sos de maioneza (v. 47). Se pun imprejur, dupa gust si dupa posibilitate, foi de salata verde, aspic, gaturi de raci, feliute de castraveti in otet etc.


Salaul simplu cu maioneza se poate servi rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...