Scrumbii de Dunare la cuptor

Scrumbiile se curata de solzi si oase, se spala si se pun in tava cu ulei, sare, piper, patrunjel verde tocat, un pahar cu vin si zeama de lamaie. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg scrumbii
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 pahar vin
  • 2 lamai
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Scrumbiile se curata de solzi si oase, se spala si se pun in tava cu ulei, sare, piper, patrunjel verde tocat, un pahar cu vin si zeama de lamaie. Se pun apoi in cuptorul preincalzit in prealabil. Cand sunt gata se aranjeaza pe un platou si se orneaza cu felii de lamaie.


Deasupra se presara patrunjel tocat marunt.

Alte retete:

Placinta cu dovleac

Mancare de mazare

Pastrav la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...