Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu ulei. Se pune apoifieca
Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu ulei. Se pune apoifiecare bucata de peste pe un gratar dublu, fierbinte si se asaza pe jar. Se prajesc bucatile pe ambele parti intorcand gratarul. Dupa ce s-au prajit, se scot din hartia pergament si se asaza pe un platou. Se indeparteaza capul si coada, dupa ce s-au racit, se taie apoi de-a lungul spinarii in doua, se scot oasele si se aranjeaza jumatatile de scrumbie pe o farfurie mare. Se prepara intre timp un sos din ulei amestecat cu zeama de lamaie si piper si se toarna peste peste. Se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Se serveste fierbinte.
Alte retete culinare:
Cartofi la cuptor
Ardei umpluti
Placinta cu dovleac
La foc mic, am facut o pulpita de porc in sos picant, numai buna de mancat cu o garnitura de orez, mamaliga sau piure....
Reteta de pulpa de porc in sos picantIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa