Scrumbii in pergament

Pentru scrumbii in pergament pestele se curata, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • scrumbii proaspete - 800 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 200 g
  • lamaie - 200 g
  • rosii proaspete/conserva - 300 g/200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru scrumbii in pergament pestele se curata, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Lamaia se spala si se taie felii. Scrumbiile se ung cu 50 ml de ulei, se presara cu piper, se impacheteaza in hartie pergament unsa cu ulei si se frig pe gratar sau la cuptor. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga rosiile si se fierb

cca 5 minute.

Scrumbiile in pergament se servesc calzi, cu felii de lamaie si sos de ceapa cu rosii deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...