Scrumbii in pergament

Pentru scrumbii in pergament pestele se curata, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • scrumbii proaspete - 800 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 200 g
  • lamaie - 200 g
  • rosii proaspete/conserva - 300 g/200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru scrumbii in pergament pestele se curata, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Lamaia se spala si se taie felii. Scrumbiile se ung cu 50 ml de ulei, se presara cu piper, se impacheteaza in hartie pergament unsa cu ulei si se frig pe gratar sau la cuptor. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga rosiile si se fierb

cca 5 minute.

Scrumbiile in pergament se servesc calzi, cu felii de lamaie si sos de ceapa cu rosii deasupra.


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!