Somon afumat cu paste orzo

Se fierbe orzo in apa cu sare la foc iute si descoperit circa 8-10 minute. Se curata castravetele, se taie felioare, se taie somonul in bucatele mici,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orzo (seamana cu orezul dar sunt paste fainoase)
  • castravete verde de orice tip
  • somon afumat
  • zeama de la o lamaie
  • marar verde
  • ulei de masline doua linguri

Mod de preparare

Se fierbe orzo in apa cu sare la foc iute si descoperit circa 8-10 minute.

Se curata castravetele, se taie felioare, se taie somonul in bucatele mici, se toaca mararul si se lasa deoparte.

Se strecoara orzo cand e gata, se clateste cu apa rece, se scurge. Se pune in castron si amesteca cu uleiul de masline, somonul, castravetele, mararul. Se toarna zeama de la o lamaie peste pastele cu somon. Se lasa deoparte sa se amestece gusturile.

Se poate servi imediat sau pune la frigider si servi rece(vara).

E ideal in serile de vara, dar si oricand se gasesc castraveti proaspeti si marar verde.Nu am facut decat cu somon afumat, asa cum recomanda reteta.
Reteta Somon afumat cu paste orzo a fost propusa de peruzele

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...