Somon in sos tomat

Somonul in sos tomat seamana foarte mult cu plachia de peste si este foarte gustos si hranitor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 felii de somon
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cepe rosii rase
  • 200 gr pasta de tomate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pe fiecare felie de somon se pune cate un pic de unt si se dau la cuptor cca 15 min.

Ceapa curatata si rasa se caleste in ulei, se adauga pasta de rosii si se stinge cu inca atata apa. Se mai adauga usturoiul pisat, frunza de dafin, ardei gras taiat, sare, piper si lamaie. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se adauga si pestele si se mai lasa 2 minute pe foc.


Somonul se poate servi simplu sau alaturi de cubulete de mamaliga la gratar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare a la grec

Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data...

Ciorba de perisoare a la grec
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca