Somon la cuptor

Incingem cuptorul. Intre timp curatam ardeii, ii taiem in jumatati si se pun pe o tava cu partea taiata in jos; se coc la cuptor 10 min. Dupa ce se sc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 120g unt
  • 1 lg ulei
  • 3 linguri bulion de ardei
  • 100 ml supa de legume
  • sare
  • piper
  • 4 felii de somon
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lg leurda
  • 6 lg pesmet

Mod de preparare

Incingem cuptorul.

Intre timp curatam ardeii, ii taiem in jumatati si se pun pe o tava cu partea taiata in jos; se coc la cuptor 10 min.

Dupa ce se scot se acopera cu un prosop umed. Ii decojim si ii taiem fasii.

Crestam rosiile si le oparim in apa clocotita.

Le trecem prin jet de apa rece, se decojesc si se curata de cotoare, seminte. Pulpa o taiem felii.

Ceapa se taie fasii si usturoiul de toaca.

Incingem intr-o cratita ulei si 1 lg de unt.

Calim ceapa, usturoiul, ardeiul gras, rosiile, bulionul de ardei. Adaugam supa.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.. Se aseaza legumele calite in 4 forme mici de gratin unse.

Incingem cuptorul. Asezam somonul pe legume, il stropim cu suc de lamaie, se sareaza si se pipereaza.

Se toaca leurda si se framanta cu 100g unt, pesmet, sare, coaja de lamaie.

Amestecul se repartizeaza deasupra pestelui si se coc la cuptor cca 20 min.
Se servesc cu orez.

Alte retete cu peste:

Macrou in folie la cuptor

Peste marinat

Crema de peste cu hrean

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...