Reteta de somon cu cuscus este o reteta rapida, ce se poate realiza in mai putin de 10 minute, dar care este foarte hranitoare si satioasa. Se poate prepara cu orice fel de peste, nu doar cu somon.
Punem cuscus-ul intr-un castron, turnam apa clocotita deasupra, cat sa-l acopere si il lasam deoparte ca sa absoarba apa, aproximativ 3 minute.
In acest timp taiem somonul pe latime, il stropim cu sucul de lamaie si asezonam dupa gust cu sare si piper.
Punem la incins tigaia antiaderenta si asezam file-urile de somon. Adaugam deasupra bucatilor de somon dovlecelul taiat bastonase, varfurile de sparanghel spalate inainte, si ardeiul iute tocat marunt. Lasam pe foc timp de 2 minute, sa se prajeasca.
Amestecam cuscus-ul cu rosiile tocate in bucati mai mari, zeama de lamaie, 4 linguri de ulei de masline si coriandrul tocat si el.
Scoatem bucatile de somon din tigaie, iar langa legumele ramase adaugam cuscus-ul si amestecam bine, dupa care adaugam din nou bucatile de peste pentru 1 minut, la foc mare. Se pune totul pe o farfurie si gata masa!
Se serveste cu o lingura de smantana deasupra
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii