Stiuca cu sos alb

Stiuca cu sos alb este o mancare cu peste simplu si delicioasa. Se curata pestele de solzi si de viscere, se spala si se stropeste cu zeama de lamaie si putina sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O stiuca
  • 150 g unt
  • o lingura de faina
  • 1 pahar de lapte si
  • telina pentru decor.

Mod de preparare

Stiuca cu sos alb este o mancare cu peste simplu si delicioasa. Se curata pestele de solzi si de viscere, se spala si se stropeste cu zeama de lamaie si putina sare. Apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa rece la foc foarte mic sa fiarba incet. Cand este fiarta, se scoate din apa, se raceste, se curata de piele si se aseaza pe un platou.
Peste stiuca se pune un sos alb care se face topind untul, iar cand clocoteste, turnam laptele amestecat cu faina, mestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce a fiert, turnam peste peste si la sfarsit.


Stiuca cu sos alb se serveste decorata cu telina tocata marunt.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos