tarta cu broccoli si somon afumat

Tarta cu broccoli si somon afumat este un aperitiv potrivit pentru a deschide o cina cu peste. Se prepara usor, iar ingredientele din compozitie se completeaza armonios.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de apa rece
  • un praf de sare
  • Compozitia tartei:
  • 200g buchetele broccoli congelat
  • 200g somon afumat
  • 200g file de somon
  • 200g smantana
  • 2 oua
  • o lingura parmezan ras
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Tarta cu broccoli si somon afumat este un aperitiv potrivit pentru a deschide o cina cu peste. Se prepara usor, iar ingredientele din compozitie se completeaza armonios.

Punem la aburi pestele file si broccoli pentru 20 de minute
Intre timp, amestecam untul cu faina, oul, apa si sarea si obtinem un aluat nisipos, pe care il intindem si il punem in froma de tarta.
Dam aluatul de tarta la 180 de grade pentru 20 de minute (eu pun deasupra o folie de aluminiu cu multe boabe de fasole, ca sa nu se ridice fundul tartei la copt)

Cand legumele si pestele s-au terminat de aburit, desfacem fileul de peste in bucatele mici, verificam sa nu mai fi ramas oase, si taiem bucatele somonul afumat.

Asezam pe aluatul de tarta somonul file si cel afumat, buchetelele de broccoli.
Amestecam ouale cu smantana, un praf de sare si de piper (atentie la sare, caci somonul afumat e sarat deja), le punem peste tarta.

Presaram parmezan si mai dam la cuptor tarta pentru inca jumatate de ora la 180 de grade

Eu am pus mozzarella deasupra.

Reteta Tarta cu broccoli si somon afumat a fost propusa de Captain Cook pe Forum Culinar.ro


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu jeleu de piersici

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...

Cheesecake cu jeleu de piersici
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca