Tarta cu broccoli si somon afumat este un aperitiv potrivit pentru a deschide o cina cu peste. Se prepara usor, iar ingredientele din compozitie se completeaza armonios.
Tarta cu broccoli si somon afumat este un aperitiv potrivit pentru a deschide o cina cu peste. Se prepara usor, iar ingredientele din compozitie se completeaza armonios.
Punem la aburi pestele file si broccoli pentru 20 de minute
Intre timp, amestecam untul cu faina, oul, apa si sarea si obtinem un aluat nisipos, pe care il intindem si il punem in froma de tarta.
Dam aluatul de tarta la 180 de grade pentru 20 de minute (eu pun deasupra o folie de aluminiu cu multe boabe de fasole, ca sa nu se ridice fundul tartei la copt)
Cand legumele si pestele s-au terminat de aburit, desfacem fileul de peste in bucatele mici, verificam sa nu mai fi ramas oase, si taiem bucatele somonul afumat.
Asezam pe aluatul de tarta somonul file si cel afumat, buchetelele de broccoli.
Amestecam ouale cu smantana, un praf de sare si de piper (atentie la sare, caci somonul afumat e sarat deja), le punem peste tarta.
Presaram parmezan si mai dam la cuptor tarta pentru inca jumatate de ora la 180 de grade
Eu am pus mozzarella deasupra.
Reteta Tarta cu broccoli si somon afumat a fost propusa de Captain Cook pe Forum Culinar.ro
Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...
Cheesecake cu jeleu de piersiciOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj