Pentru zacusca de peste se curata pestele, se spala si se taie felii. Se da sare. Se usuca intr-o carpa, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei incins.
Pentru zacusca de peste se curata pestele, se spala si se taie felii. Se da sare. Se usuca intr-o carpa, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei incins. Separat se fierb cu putina apa un castravete murat in otet, un morcov si un patrunjel, toate taiate felii. Intre timp se fierb rosiile si se trec prin sita; se amesteca cu zarzavatul si cu castravetele fiert, se adauga putina ceapa prajita si se potriveste de sare. Dupa cateva clocote, se adauga pestele prajit, frunza de dafin si boabele de piper. Se da la o parte, se serveste rece.
Zacusca de peste se poate pastra mai multa vreme. In acest caz, pestele nu se da prin faina inainte de a fi prajit. Zacusca racorita se asaza in borcane, se acopera cu hartie pergament, se leaga si se fierbe o jumatate de ora intr-un vas cu apa.
Zacusca de peste se serveste rece.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti