Ardei umpluti la cuptor

Ardei umpluti la cuptor este o mancare traditonala gustoasa, recomandata in perioada de post.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 ardei grasi
  • 200g ciuperi (conserva)
  • 2 cepe
  • 500g orez
  • 4-5 rosii
  • 4 linguri de ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ardei umpluti la cuptor, se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera cu apa si se lasa la fiert. La sfirsit, se adauga rosiile taiate marunt. Se lasa la racit, se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de sare si piper. Ardeii se spala, li se taie cite un capacel in partea dinspre coada, se curata de seminte, se spala si se lasa la scrus. Se umplu ardeii cu orez si ciuperci, se ung cu ulei si se aseaza in tava. Printre ei, se pun felii de rosii si se dau la cuptor la foc mic 45 de minujte.


Pentru ardei umpluti la cuptor se poate prepara un sos de rosii care se toarna peste ardei cu 10 minute inainte sa se coaca in cuptor.

De-asemenea se poate pregati si fara ciuperci.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide