Gris cu lapte si sirop de fructe

Se pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la foc mic, amestecind pe vas

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte nefiert
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri de zahar
  • 1 pahar de sirop de fructe

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la foc mic, amestecind pe vas, ca sa nu se prinda de fundul lui, se adauga zaharul si se mai clocoteste un minut.

Se ia vasul de pe foc, se rastoarna grisul intr-un castron umezit cu apa si se lasa la rece.

Se serveste taiat felii, cu mult sirop fructe pus deasupra. Grisul se poate parfuma cu vanilie.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Prajitura cu visine

Dulceata de visine

Dulceata de capsuni

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!