Gris cu lapte si sirop de fructe

Se pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la foc mic, amestecind pe vas

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte nefiert
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri de zahar
  • 1 pahar de sirop de fructe

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la foc mic, amestecind pe vas, ca sa nu se prinda de fundul lui, se adauga zaharul si se mai clocoteste un minut.

Se ia vasul de pe foc, se rastoarna grisul intr-un castron umezit cu apa si se lasa la rece.

Se serveste taiat felii, cu mult sirop fructe pus deasupra. Grisul se poate parfuma cu vanilie.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Prajitura cu visine

Dulceata de visine

Dulceata de capsuni

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...