Jumari de soia

Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii turnam zeama intr-un pahar,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g soia cubulete
  • 2 lingurite condiment de soia
  • 120 ml de ulei

Mod de preparare

Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii turnam zeama intr-un pahar, apoi clatim.

Punem peste ea 2 lingurite de condiment special pentru soia, apoi turnam turnam peste ea atata apa, cata zeama a fost turnata de pe ea. Scuturand, lasam sa se inmoaie in continuare pana le folosim. La soia selectionata, de calitate, nu este nevoie sa aruncam apa de pe ea.

Inmuierea se face intr-un vas cat mai mare, cu gura cat mai larga, pentru ca cubuletele de soia pot absorbi apa condimentata in mod uniform, doar daca sunt puse una langa alta.

Se amesteca cel putin odata, pentru ca, apa condimentata sa fie cat mai bine absorbita. In cazul folosirii cuburilor de soia de calitate, tratate cu enzime si care nu contine oxizi de carbon , cel mai bine este sa fie puse direct in tigaie, si inmuiate in apa condimentata prescrisa, pana se prajesc.

Cuburile de soia umflate, impreuna cu apa pentru inmuiat, se fierb la foc mic, sub capac, amstecand de cate ori, pana se evapora toata apa.

Cand incepe deja sa clocoteasca, adaugam 120 ml ulei de gatit, si, amestecand continu, prajim pe foc mai iute, pana ce devin rosiatice deschis.

Luam jos de pe foc si mai amestecam un timp, pana absoarbe uleiul ramas. Sa avem grija sa nu-l prajim prea tare pentru ca va deveni tare.

Daca se usuca in timpul prajirii, mai adaugam putin ulei, pentru ca, doar atunci va avea un gust bun, daca la suprafata va luci uleiul cand este gata.

Jumarile crocante se servesc calde, cu paine proaspata. Se consuma cu cepa verde, ardei verzi si rosii, sau ridichi si iarna cu muraturi.

Jumarile se servesc totdeauna proaspete, intrucat, daca se racesc, devin tari, de neconsumat.

Pofta buna!

Alte retete culinare recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca