Mamaliga cu sos de rosii

Intr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua. Se pun feliile de mamaliga in tigaie si se prajesc cate 2 minute pe fiecare p

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • felii de mamaliga rece
  • ulei
  • 1 lingurita boia (dulce s-au iute)
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri bulion
  • eu am adaugat si o rosie taiata marunt (reteta originala era fara)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua. Se pun feliile de mamaliga in tigaie si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte. Se face un mujdei mai gros care se amesteca cu rosia taiata cubulete si bulionul subtiat cu putina apa (sau se poate pune suc de rosii). Acest sos se toarna peste mamaliga si se lasa pe foc inca 5 minute.


Se serveste fierbinte cu rachiu de fructe. Sursa acestei retete este blogul bucatarie-usoara

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...