Mamaliga cu sos de rosii

Intr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua. Se pun feliile de mamaliga in tigaie si se prajesc cate 2 minute pe fiecare p

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • felii de mamaliga rece
  • ulei
  • 1 lingurita boia (dulce s-au iute)
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri bulion
  • eu am adaugat si o rosie taiata marunt (reteta originala era fara)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua. Se pun feliile de mamaliga in tigaie si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte. Se face un mujdei mai gros care se amesteca cu rosia taiata cubulete si bulionul subtiat cu putina apa (sau se poate pune suc de rosii). Acest sos se toarna peste mamaliga si se lasa pe foc inca 5 minute.


Se serveste fierbinte cu rachiu de fructe. Sursa acestei retete este blogul bucatarie-usoara

Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...