Piure simplu de mere

Pentru piure simplu de mere merele se spala, se curata de coaja si casuta seminala, se taie felii, se introduc in apa, se fierb, se scurg, se racesc si se paseaza.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mere - 1 kg
  • zahar - 25 g
  • amidon (zeamil) - 25 g

Mod de preparare

Pentru piure simplu de mere merele se spala, se curata de coaja si casuta seminala, se taie felii, se introduc in apa, se fierb, se scurg, se racesc si se paseaza. Piureul obtinut se aseaza intr-un vas, se adauga zahar si zeamil dizolvat in 50ml apa rece. Se fierbe 5-7 minute, amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari.

Piureul simplu de mere se serveste cald sau rece ca garnitura la diferite preparate din pasare sau vanat.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...