1. Se taie vinetele in bucatele de 1.5 cm grosime. 2. Se taie ardei in bucatele de 1.5 cm. 3. Se curata rosiile de coaja si seminte. Se pun rosiile in
1. Se taie vinetele in bucatele de 1.5 cm grosime.
2. Se taie ardei in bucatele de 1.5 cm.
3. Se curata rosiile de coaja si seminte. Se pun rosiile intr-un bol. Se toarna peste rosii apa clocotita, se lasa 20 de secunde, iar apoi se scot. Se aseaza rosiile intr-un alt bol, si se toarna peste ele apa rece, pana ce rosiile sunt acoperite. Dupa ce se racesc, se cojesc de coaja. Se taie in sferturi, se indeparteaza semintele cu ajutorul unei linguri, si se toaca.
4. Se prajesc legumele in ulei de masline. Intai se calesc vinetele 5 minute pana prind o culoare maronie. Apoi se prajesc dovleceii, pana ce devin aurii pe ambele parti.
Apoi prajim ardei.
5. Se caleste ceapa in tigaie. Apoi se adauga usturoiul si se prajeste pentru 1 minut.
6. Se presara otet, zahar, rosiile si jumatate din cantitatea de busuioc.
7. Se adauga din nou legumele in tigaie, impreuna cu sare si piper, si se lasa aproximativ 5 minute.
Se serveste cu busuioc
Pofta buna!
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti