Terci de mei

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se pune peste ceapa calita. Se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O ceapa mica
  • ulei pentru calit
  • 300 g mei decorticat
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se pune peste ceapa calita. Se caleste in continuare amestecand mereu, cateva minute, dupa care se adauga 600 ml apa fierbinte. Se pune o lingurita de sare si se fierbe sub capac la foc mic, folosind si un aparator pentru ochiul de gaz, pentru a nu se prinde. Conform retetei originale, se adauga si leustean proaspat, sau un sfert de lingurita leustean uscat macinat. Daca nu e destul de moale, mai punem putina apa fierbinte si continuam sa fierbem. Cand s-a inmuiat bine, luam capacul si fierbem fara capac o perioada, ca sa nu iasa lipicios.
Se serveste cald, cu legume fierte in abur. Se pastreaza in frigider.

Alte retete mancare recomandate

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Dovlecei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este...

Crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca