Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se pune peste ceapa calita. Se
Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se pune peste ceapa calita. Se caleste in continuare amestecand mereu, cateva minute, dupa care se adauga 600 ml apa fierbinte. Se pune o lingurita de sare si se fierbe sub capac la foc mic, folosind si un aparator pentru ochiul de gaz, pentru a nu se prinde. Conform retetei originale, se adauga si leustean proaspat, sau un sfert de lingurita leustean uscat macinat. Daca nu e destul de moale, mai punem putina apa fierbinte si continuam sa fierbem. Cand s-a inmuiat bine, luam capacul si fierbem fara capac o perioada, ca sa nu iasa lipicios.
Se serveste cald, cu legume fierte in abur. Se pastreaza in frigider.
Alte retete mancare recomandate
Legume la cuptor
Mancare de mazare
Dovlecei umpluti
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti