Tofu cu legume

Dovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii si telina sunt taiate si puse intr-un vas. Se adauga peste ele piper, sare, otet si doua lingur

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2 cepe
  • 2 teline
  • 1 ardei gras
  • 1 praz
  • 1 cutie de tofu
  • 200 g ciuperci
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de mere
  • cimbrisor
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii si telina sunt taiate si puse intr-un vas. Se adauga peste ele piper, sare, otet si doua linguri de ulei de masline. Sunt lasate cateva minute, apoi sunt puse intr-o tava intr-un strat generos. Peste legume se pune tofu taiat cubulete. Se adauga 2 linguri ulei si cimbrisor. Tava se acopera cu foile de aluminiu si se pune la cuptor cam 35 minute, la o temperatura de 190-200 grade Celsius. Dupa timpul mentionat, tava este scoasa, se inlatura folia si se mai stropeste cu o lingura de ulei continutul. Se mai da la cuptor 10 minute pentru gratinare.



Tofu este o branza vegetala, obtinuta din lapte de soia, care contine extrem de multe proteine si calciu.



Care sunt beneficiile branzei tofu:

- Branza tofu este recomandata in curele de slabire precum si persoanelor suferinde de diabet, gratie continutului caloric scazut si lipsei grasimilor saturate.

- Tofu este un aliment consumat si de atleti. Continutul sau bogat in magneziu recomanda acest tip de branza ca un aliment esential in regimul alimentar zilnic.

- In alimentatia copiilor, tofu este excelent, datorita continutului ridicat de calciu (o suta de grame de tofu asigura 10% din necesarul zilnic de calciu) si fier.

- 25 de grame de tofu pe zi ajuta la prevenirea bolilor de inima.


Se poate servi si calda si rece, mai puteti adauga susan si ardei iute pentru un plus de aroma. Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogoșari întregi murați

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...

Gogoșari întregi murați
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii