Miel cu galuste

Pentru a prepara aceasta reteta de miel cu galuste sunt necesare urmatoarele ingrediente: morcov, ceapa, carne de miel, patrunjel, unt, faina, sare, marar, franzela, lapte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • 1 kg carne de miel
  • 1 l apa
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • patrunjel
  • o lingura unt
  • o lingura faina
  • sare
  • tarhon sau marar
  • Pentru galuste:
  • 10 felii de franzela
  • ¼ l lapte rece
  • ½ lingura sare
  • 4 linguri faina

Mod de preparare

Carnea de miel se taie in bucatele si se pune la fiert intr-ul litru de apa rece, cu sare. Cand da in clocot, se ia spuma de 2-3 ori. Se adauga morcovul, ceapa si patrunjelul.

Se lasa sa fiarba incet si se acopera cratita doar pe 3-4 din suprafata. Prajeste separat intr-o cratita fara sa se rumeneasca o lingura cu unt si una cu faina. Apoi, se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara colocoase. Aceasta se toarna peste carne dupa ce s-a scos in prealabil zarzavatul. Se mentine pe foc mic fara sa mai fiarba, timp in care se pregatesc galustele.

Se taie feliile de franzela cubulete si peste ele se toarna laptele. Apoi, se adauga uleiul, ouale, praful de sare si faina astfel incat sa se obtina un alut compact si potrivit de tare. Se ia cu lingura din aceasta compozitie si se pune intr-o cratita cu apa fierbinte.

Galustele trebuiesc lasate sa dea un clocot, dupa care se scot, se pun in castron iar peste ele se toarna amestecul fierbinte cu carnea de miel..


Poate fi servit imediat.

Alte retete recomandate:

Ciulama de ciuperci

Spanac

Ardei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baclava de post

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...

Desert baclava de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca