Ies la fel de bune ca si cele coapte pe jar, secretul este sa alegem castanele mari
Spalam bine castanele, apoi le taiem pe laterale, dar nu de jur imprejur, iar la capatul rotunjit le mai facem o taietura mai mica pentru a forma o cruce. Taietura trebuie sa fie doar superficiala, atat cat sa taie coaja precum se poate vedea in imagine.
Asezam in tava folie de aluminiu, apoi castanele. Le stropim cu putina apa, apoi presaram sare grunjoasa din belsug.
Le dam la cuptorul preincalzit la 200ºC, pentru cca. 50 de minute.
Cand sunt gata, trebuie sa fie moi, dar nu uscate.
Se servesc alaturi de un pahar de must.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaUn tort foarte bun, pe care l-am gandit pentru ziua de nastere a fetitei mele.
Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilieSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii