Alivanca

Pentru a realiza aceasta delicioasa si rapida reteta de alivanca, sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza de vaci, smantana, ulei, malai, faina, oua, sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri malai
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 1 pahar smantana.

Mod de preparare

Pentru a realiza aceasta delicioasa si rapida reteta de alivanca, sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza de vaci, smantana, ulei, malai, faina, oua, sare. Se freaca branza cu ouale, se adauga sarea, 2 linguri smantana, ule­iul si se amesteca bine. Se pune malaiul amestecat cu faina.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si se pune la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste.


Se serveste taiata in bucati potrivit de mari, fierbinte, cu restul de smantana.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...