Belezdruga - reteta Ardeleneasca

Belezdruga, delicioasa mancare pe baza de mamaliga din Ardeal se prepara usor. Este o mancare simpla, cu ingrediente de baza.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • untura sau ulei Arpis
  • ceapa
  • branza de oaie framantata cu sare
  • slanina sau carnati
  • faina de malai Arpis sub forma de cir de mamaliga (continutul acela subtire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mamaliga foarte subtire)

Mod de preparare

Reteta face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta "Belezdruga" a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

Se caleste ceapa, se pun carnatii sau slanina, bine prajite, dupa care se toarna cirul fiebinte amestecat cu branza, se lasa cateva minute la foc, dupa care se serveste cu muraturi, preferabil varza murata sau castraveti murati.

Observatie: Retetele traditionale sunt adesea preparate „dupa ochi", nu in functie de gramaj, dar cantitatile sunt relativ usor de estimat!

Urmareste reteta video:


Belezdruga se serveste calda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...