Budinca de malai cu dulceata de fructe

Se pune laptele la fiert si, cind da in clocot, se face focul mic si se adauga malaiul umezit citeva minute in apa rece. Se clocotesc impreuna zece mi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 l lapte
  • sare
  • 3 linguri de malai
  • 3 albusuri
  • dulceata de fructe

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert si, cind da in clocot, se face focul mic si se adauga malaiul umezit citeva minute in apa rece. Se clocotesc impreuna zece minute, timp in care se amesteca fara intrerupere cu o lingura de lemn.

Se bat albusurile spuma, se rastoarna peste malaiul care. fierbe, la foc mic. Se amesteca in continuare, se adauga un praf de sare, apoi se ia vasul de pe foc, dupa 2-3 minute.

Compozitia se pune intr-un castron umezit cu apa rece si se lasa sa se raceasca.

Se serveste in forme, cu dulceata de fructe pusa deasupra.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Prajitura cu visine

Dulceata de capsuni

Tarta cu visine

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...