Crema de malai

Crema de malai este o reteta veche dar foarte gustoasa. Se prepara usor, la fel ca retetele cu mamaliga si este o mancare satioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr malai
  • 1
  • 5 l apa
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 300 gr hribi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Crema de malai este o reteta veche dar foarte gustoasa. Se prepara usor, la fel ca retetele cu mamaliga si este o mancare satioasa. Se pune la fiert apa cu sare, iar separats e curata morcovii, se taie marunt sis e pun la fiert. Se toaca ceapa marunt, apoi se pune la inabusit in ulei. Se adauga hribii taiati in bucati mai mari, putina sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba pe foc mic, acoperit, pana se fac ciupercile. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se amesteca continuu cu un tel. Se lasa la fiert, se adauga morcovii si amestecul de ciuperci, dupa care se lasa sa mai fiarba un minut.


Crema de malai se serveste fierbinte.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...