Crema de malai

Crema de malai este o reteta veche dar foarte gustoasa. Se prepara usor, la fel ca retetele cu mamaliga si este o mancare satioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr malai
  • 1
  • 5 l apa
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 300 gr hribi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Crema de malai este o reteta veche dar foarte gustoasa. Se prepara usor, la fel ca retetele cu mamaliga si este o mancare satioasa. Se pune la fiert apa cu sare, iar separats e curata morcovii, se taie marunt sis e pun la fiert. Se toaca ceapa marunt, apoi se pune la inabusit in ulei. Se adauga hribii taiati in bucati mai mari, putina sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba pe foc mic, acoperit, pana se fac ciupercile. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se amesteca continuu cu un tel. Se lasa la fiert, se adauga morcovii si amestecul de ciuperci, dupa care se lasa sa mai fiarba un minut.


Crema de malai se serveste fierbinte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu jeleu de piersici

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...

Cheesecake cu jeleu de piersici
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca