Galuste din malai

Laptele se pune la fiert, impreuna cu 30 gr unt, sare si o jumatate lingurita frunze de romarin. Se toarna malaiul in ploaie cand incepe sa clocoteasc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru galuste:
  • 450 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 2 linguri ace de rozmarin
  • 120 gr malai
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru sos:
  • 800 gr rosii in bulion
  • 2 tulpini de telina
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml supa de legume
  • piper

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert, impreuna cu 30 gr unt, sare si o jumatate lingurita frunze de romarin. Se toarna malaiul in ploaie cand incepe sa clocoteasca laptele si se fierbe mamaliga, amestecand mereu. Se lasa putin la racit, apoi se adauga oul batut, untul ramas si se fac galuste din acest amestec, care se pun la fiert in apa sarata, clocotita. Separat, se fierb ingredientele pentru sos, se rumenesc galustele in uleiul amestecat cu unt si se servesc calde cu sos presarat cu rozmarin.


Acest fel de mancare se serveste cald.
Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor
Legume la cuptor
Placinta de dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...