Kotlovina

Kotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 gr carne porc (de preferat gusa sau parte din cap)
  • 300 gr carnati
  • 300 gr cotlet de porc
  • 6 cepe
  • 3 ardei
  • 500 gr rosii
  • vegeta
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • sare
  • 1 capatana usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lg ulei
  • 500 gr cartofi
  • foi dafin

Mod de preparare

Mod preparare:

Carnea se lasa la marinat cu piper boia, 3 catei usturoi,sare,ulei ,vegeta ,2 foi dafin si cativa stropi de vin.(trebuie lasata cateva ore sau o noapte).
Discul se incince bine se unge si punem carnea de jur imprejur lui ,adaugam si carnatii .
Curatam ,ceapa ,ardeii se toaca marunt si se pun in mijlocul discului cu 100 ml ulei.
Cartofii se curate si se taie felii mai groase.
Cand ceapa si ardeii incep sa devina aurii,punem rosiile tocate sau date prin razatoare, adaugam carfofii si o ceasca de apa, condimentam cu sare, piper vegeta dupa gustul nostru .
Carnea se intoarce pe ambele parti ptr a se face bine, si se stropeste cu vin
Cand este aproape facuta se pune ustoroiul si se pune pe platou se poate servi cu mamaliga .


Kotlovina este un fel de mâncare de specialitate din regiunea Zagorje in apropiere de capitala Zagreb. Acesta este pregătit într-un vas special conceput ,eu m am adaptat si am folosit un disc .

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Pentru ca zmeura este putina si o am in gradina doar 1-2 saptamani pe an, mi-am propus sa fac si o reteta frumoasa cu ea, asa...

Desert tort cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca