Mamaliga cu smantana la cuptor

Se face o mamaliga in apa sau lapte dulce, care se fierbe la foc moale un sfert de ora. Se amesteca cu lingura sau cu facaletul in ceaun pina cind com

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g malai
  • sare
  • 1 l apa sau lapte
  • 200 g brinza sarata
  • 200 g brinza de vaci
  • 1 cana de smintina
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se face o mamaliga in apa sau lapte dulce, care se fierbe la foc moale un sfert de ora. Se amesteca cu lingura sau cu facaletul in ceaun pina cind compozitia se desprinde usor de pe pereti.

Se ia ceaunul de pe foc si se pune intr-o forma unsa cu o lingura de unt, un strat de mamaliga. Se pune deasupra brinza sarata, apoi iar un strat de mamaliga si, deasupra ei, brinza de vaci.

Se incheie operatia cu un strat de mamaliga si se introduce forma in cuptorul cald, pentru o jumatate de ora, la foc potrivit.

La mijlocul timpului de coacere, se scoate forma din cuptor, se adauga restul de iint si o cana plina de smintina. Se continua coacerea.

Se serveste fierbinte, cu ochiuri romanesti puse pe fiecare portie de mamaliga.
Pofta buna!

Va recomandam si alte mancaruri:

Spaghetti cu ciuperci si rosii

Pilaf cu ciuperci si legume

Tocanita taraneasca de ciuperci

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciulama cu pui si ciuperci

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

Ciulama cu pui si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii