Mamaliguta cu brinza la cuptor

Se pune la fiert laptele cu sare si cind clocoteste se toarna in ploaie malaiul si se bate cu telul, pina ce malaiul se umfla si absoarbe tot laptele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 l lapte
  • 250 gr. brinza de oaie
  • 50 gr. unt
  • 400 gr. malai
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu sare si cind clocoteste se toarna in ploaie malaiul si se bate cu telul, pina ce malaiul se umfla si absoarbe tot laptele. Se unge cu unt o cratita, se asaza jumatate din mamaliguta. Se pune deasupra brinza rasa si se acopera cu restul de mamaliguta si unt. Se da la cuptor 15 minute. Dupa gust, se poate pune in brinza rondele de la 2-3 oua fierte tari.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...