Mamaliguta cu cascaval si sos de rosii

Se pune laptele la fiert iar cand da in clocot se pune malaiul si grisul si se lasa sa fiarba, apoi se amesteca bine cu facaletul pana se desprinde d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr malai
  • 2 linguri gris
  • 1 I lapte
  • 2 linguri sos de rosii
  • 200 gr cascaval
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert iar cand da in clocot se pune malaiul si grisul si se lasa sa fiarba, apoi se amesteca bine cu facaletul pana se desprinde de pe vas. Se unge o forma cu unt, se rastoarna mamaliga in forma si se introduc in ea felii subtiri de cascaval si bucatele de unt. Se toarna sosul de rosii si se presara cascaval ras. Se introduce in cuptor pentru jumatate de ora.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare cu sos de rosii Cartofi la cuptor Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu dulceata de trandafiri

Despre tort nu va mai povestesc, ca e de poveste pe aici, eu l-am facut si in varianta cu dulceata de fragi. Va povestesc...

Tort cu dulceata de trandafiri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca