Pui manastiresc cu mamaliguta

Carnea de pui (piept, se pot folosi si pulpe) se taie in bucati mici, se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si se pune la rumenit intr-o tigaie cu put

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g carne de pui
  • 300 g ciuperci
  • 300 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 3 sau 4 felii kaizer afumat
  • 1 ou
  • 200 ml supa
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru si patrunjel - dupa gust

Mod de preparare

Carnea de pui (piept, se pot folosi si pulpe) se taie in bucati mici, se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si se pune la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a rumenit carnea se stinge cu 100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic, pentru 10-15 min, sa se patrunda. Kaizerul afumat se taie felii subtiri si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt si putin ulei, unde se caleste. Ciupercile se taie felioare si se amesteca cu afumatura si ceapa. Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si supa ramasa si se ma lasa sa fiarba 5 minute. Apoi se toarna peste pui cu cateva linguri de smantana. La final se face sosul din ou batut cu sare, piper, cimbru, patrunjel tocat, amestecat cu restul de smantana care se adauga peste friptura si usturoiul strivit. Se mai lasa tava la cuptor inca 10-15 min, pana sosul de ingroasa.


Se serveste cu mamaliguta.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...