Briose cu flori de primavara

Brioșe cu cremă de mascarpone, decorate cu petale de gălbenele, flori de liliac și cu sâmburi de rodie, afine și coajă de lime rasă fin.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar brun
  • 400 g faina de grau
  • 100 g cacao
  • 4 oua
  • 150 g lapte cald
  • 150 g unt topit
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g crema de unt
  • 2 linguri de zahar pudra
  • sucul de la 1 lime
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 180º C. Făina, zahărul, cacaua, praful de copt și zahărul vanilat se amestecă. Ouăle se bat cu zahărul, până se triplează volumul, se adaugă untul și laptele, se omogenizează, apoi se încorporează amestecul de făină, se omogenizează aluatul. Se toarnă în forme, la 3/4 din volumul formei, se dau la cuptor pentru 20-25 min.

Crema: se omogenizeaza toate ingredientele, crema se da la rece pentru 1 ora.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancarica de pui sub capac de paine

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

Mancarica de pui sub capac de paine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca