Briose cu flori de primavara

Brioșe cu cremă de mascarpone, decorate cu petale de gălbenele, flori de liliac și cu sâmburi de rodie, afine și coajă de lime rasă fin.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar brun
  • 400 g faina de grau
  • 100 g cacao
  • 4 oua
  • 150 g lapte cald
  • 150 g unt topit
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g crema de unt
  • 2 linguri de zahar pudra
  • sucul de la 1 lime
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 180º C. Făina, zahărul, cacaua, praful de copt și zahărul vanilat se amestecă. Ouăle se bat cu zahărul, până se triplează volumul, se adaugă untul și laptele, se omogenizează, apoi se încorporează amestecul de făină, se omogenizează aluatul. Se toarnă în forme, la 3/4 din volumul formei, se dau la cuptor pentru 20-25 min.

Crema: se omogenizeaza toate ingredientele, crema se da la rece pentru 1 ora.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...