Carne de miel marinata cu cartofi

Carnea de miel marinata cu cartofi la cuptor este o reteta absolut delicioasa cu carne de miel potrivita pentru masa traditionala de Paste.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2,5 kg de carne de miel (pulpa)
  • 34 cartofi
  • 2 cepe mari, taiate
  • ulei de masline
  • Pentru marinata:
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chilli
  • 6 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 3 linguri paprika
  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingura cimbru
  • sare dupa gust
  • piper negru dupa gust

Mod de preparare

Fiindca de pe masa de Paste nu poate lipsi friptura de miel, m-am gandit sa va prezint unul dintre cele mai bune moduri de a gati carnea de miel. Dupa aceasta reteta, friptura de miel iese suculenta, la fel ca atunci cand este gatita la ceaun, iar marinata preparata din ierburi aromatice, usturoi si putin vin alb, face ca mirosul specific carnii de miel sa dispara, iar gustul sa fie unul deosebit. Carnea se tine in marinata pentru cateva ore, dar pentru a fi sigur ca aceasta capata aroma dorita, se tine peste noapte.
Am ales ca langa friptura, in tava de copt, sa adauga si cateva cubulete de cartofi. Dupa preferinte puteti adauga broccoli sau orice alte legume. Daca faceti acest preparat in sezonul de vara, puteti folosi cartofi noi.


Se amesteca impreuna toate ingredientele pentru marinata pana se formeaza o pasta.

Se spala carnea de miel in mai multe ape, se pune intr-un vas, se raspandeste sosul de marinata si se acopera cu o folie de plastic.

Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
A doua zi scoateti de la frigider si lasati pentru o ora, pana ajunge la temperatura camerei.

Incalziti cuptorul la 220º C. Se taie ceapa rondele si se pune pe baza unei tavi. Peste aceasta se aseaza carnea de miel si se toarna ulei de masline cat sa acopere baza la tava. Se acopera cu o folie si se da la cuptor timp de 15 minute, apoi se scade temperatura la 190º C si se mai lasa circa o ora.

Intre timp, curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii taiati cubulete, apoi ii asezati in tava, alaturi de carnea de miel.
Condimentati cu sare si piper. Daca este nevoie mai puteti adauga cateva linguri de ulei si apa.

Vezi aici un alt mod de a prepara carnea de miel.


Serveste friptura de miel marinata cu cartofi calda pe masa de Paste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine

Ne place mult fisticul, aroma lui si m-am gandit sa il combin intr-un tort, cu un jeleu de visine. Pasta de fistic am...

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca