Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Intr-un vas, punem 3 galbenusuri si un ou intreg. Mixam galbenusurile impreuna cu un ou intreg, un praf de sare si uleiul, adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu nu am avut lamaie in casa si am pus coaja de portocala). Adaugam si faina cernuta proaspat, praful de copt stins cu zeama de lamaie (portocala in cazul meu) si apoi albusurile batute spuma cu zaharul, amestecand usor. Adaugam si nuca si rahatul taiate marunt.
O treime din compozitie o amestecam cu cacao. Turnam compozitia alba in tavile in care am pus hartie de copt, apoi adaugam si compozitia cu cacao si amestecam usor cu un cutit sau coada unei linguri.
Introducem in cuptorul incins. Coacem aproximativ 50-55 minute. Facem testul cu scobitoarea, pentru a verifica daca este copt.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti